Oct
30
2007

Howto: Kalender items toevoegen

banner

Met deze fix kan je nu ook zelf kalender items toevoegen op je iPod Touch. Eigenlijk is het te zot voor woorden dat Apple wel een kalender in de iPod stopt maar dat je er zelf niets in kan zetten. Maar ze willen waarschijnlijk het verschil met de iPhone een beetje vergroten. Gelukkig is het een redelijk simepele manier om dit te omzeilen. Het enige wat er gedaan moet worden is 2 regels code toevoegen een een bestand. Dit bestand is te vinden in deze map: /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/N45AP.plist.
Hier in moeten dus de 2 regels worden gezet.

<key>editableUserData</key>
<true/>

Deze regels zet je in Capabilities string van de file. Maar om dit op een windows machine te kunnen doen moet je de N45AP.plist file eerst converteren naar een file die windows ook kan lezen.

Maar om het makkelijk te houden heb ik dit vast voor jullie gedaan. Deze file (N45AP.plist) kan je hier downloaden. Zet deze via WinSCP op je iPod in de map /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/. Reboot je iPod en hierna kan je aan je kalender items toevoegen! Altijd handig als je ff niet bij je computer in de buurt bent!

Veel suc6 er mee!

Written by michel in: Apps,Howto | Tags: , ,

6 Comments »

 • […] Macbook Pro – Mac Blogs, Mac Prices, And Mac Reviews wrote an interesting post today onHere’s a quick excerpt Met deze fix kan je nu ook zelf kalender items toevoegen op je iPod Touch. Eigenlijk is het te zot voor woorden dat Apple wel een kalender in de iPod stopt maar dat je er … gedaan. Deze file (N45AP.plist) kan je hier downloaden. Zet deze via WinSCP op je iPod in de map […]

 • Antoni says:

  Super site Michel, volgende week krijg ik mijn touch en ben me al een beetje aan het inlezen.

  Ik kom zeker terug als ik henm heb.

 • Reda says:

  Peepzzz HELP!!!!

  Ik heb mijn op mijn itouch geprobeerd om die agendafunctie erin tezette alleen heb ik het verkeerde bestand vervangen:(
  Nu zie ik nix meer op me itouch kan wel muziek luistere enso maar geen internet, video’s etc.

  Kan iemand mij het Bestand N45AP sturen (niet die hier te downloaden staat maar dat andere met een andere extentie).

  TNX Reda

 • Luc says:

  Je kunt dingen toevoegen, je moet dat doen via outlook, dan via itunes laat je hem met itunes connecten en je hebt items erin

 • michel says:

  Klopt maar dit kan je dus niet doen als je ergens in een op straat of op school een nieuw agenda puntje wilt toevoegen daarom is dit dus best wel makkelijk!

 • Diederick says:

  Moet hier voor je touch ge-jailbreakt zijn? en hoe zit het tussen xml1 en binnary 1?

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Aeros Theme | TheBuckmaker.com