Oct
30
2007

Howto: Maps installeren

banner

Ook een leuke applicatie van de iPhone is Maps. Hiermee kan je via google maps alle mogelijke locaties op de wereld vinden en in beeld(kaart) brengen. Dit zou dus ook wel een leuke applicatie voor de iPod kunnen zijn. Gelukkig werkt ook deze applicatie vlekkeloos op de iPod

Benodigdheden:

Wat moet je doen:

 1. We downloaden eerst alle files hierboven en pakken deze uit.
 2. We gaan een FTP verbinding openen met de iPod via WinSCP.
 3. We gaan beginnen met de maps.app map. Deze gaan we kopieren naar /Applications map. Als dit is gedaan moeten nog de schrijf rechten op de folder worden aan gepast. Dit doe je door met de rechtermuis knop de de folder te klikken en dan properties te klikken. Dan verander je het cijfer 755 naar 777 en vink je “Set group, owner and permissions recursively” aan.
 4. Als volgt gaan we de map GMM.framework naar de map /System/Library/Frameworks/ verplaatsen. (Niet nodig als je dit al gedaan hebt voor Mail.app) Ook hier moeten de rechten worden in gesteld zoals hier voor beschreven.
 5. Nu ben je klaar je kunt WinSCP afsluiten. En de iPod opnieuw opstarten en je zult het e-mail programma op je desktop zien verschijnen!

Iedereen succes met het installeren van Maps.

Alles wat hierboven beschreven staat word op eigen risico gedaan door de gebruiker. Ik ben niet verantwoordelijk te houden voor het kapot gaan van je iPod

Written by michel in: Howto |

2 Comments »

 • seerp says:

  kan ik maps installeren met versie 1.1.2 en zonder installer??

 • Jason says:

  Vraagje, ik heb maps, mail etc er opstaan
  ik zou graag men ipod naar 1.1.2 updaten, maar werken die apps dan nog of niet?

  Grtz

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Aeros Theme | TheBuckmaker.com