Jul
21
2008

Firmware 2.0

Firmware 2.0

Terug van vakantie en terug van een lange tijd geen posts maken. Het is dus weer tijd voor een nieuwe post. En het gaat over de nieuwe firmware die apple een paar dagen geleden heeft vrij gegeven. Het gaat om versie 2.0 die standaard op de nieuwe 3G iPhone staat.

Is er veel veranderd voor de mensen met een iPod?
Jah eigenlijk wel. Het grootste is waarschijnlijk dat op dit moment het jailbreaken nog niet mogelijk is. Alleen via een Mac kan het op dit moment. En ook zijn alle applicaties die vroeger in installer stonden niet compatible met de nieuwe 2.0 firmware. Dus dat is allemaal best kloten.

Zijn er ook goede dingen veranderd?
Natuurlijk zijn er ook goede dingen veranderd. De app store is toegevoegd aan de nieuwe firmware. Hier mee kan je applicaties installeren die door apple zijn goed gekeurd. Veel al voor een paar dollar. Ook is het nu mogelijk om screenshots te maken door op de home en uit knop te drukken. Ook heeft de agenda een grote remake gekregen en kan er met meerdere agenda’s gesynchroniseerd worden. Hier horen natuurlijk leuke kleurtjes bij. Ook is in de mail applicatie ondersteuning voor microsoft exchange aan gebracht. Dit is voor mensen die in een bedrijf werken denk ik een grote vooruit gang. Ook is de calculator helemaal opnieuw geschreven. Hier zit nu een wetenschappelijke rekenmachine in als je de ipod op zijn kant draait! Nog een grote verbetering ten opzichte van de oudere firmware is dat je kan zoeken in je contact personen. Voor mensen die veel contact personen hebben zal dit een zeer welkome oplossing zijn!

Moet ik nu updaten?
Ik zelf heb de update wel gedaan omdat ik erg nieuwsgierig was naar de veranderingen. Maar je moet wel €8,- neer tellen voor deze update. Dit vind ik zelf een beetje jammer. Omdat er eingelijk niet dramatisch veel is verandert. Daarom luid mijn advies nog niet updaten maar gewoon wachten tot de jailbreaks uitzijn. Dan kan het waarschijnlijk gratis en is het het wel waard.

Nog een paar screenshots om te laten zien hoe de nieuwe firmware er uit ziet!

Written by michel in: Nieuws | Tags: ,

No Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Aeros Theme | TheBuckmaker.com