Dec
09
2008

Howto: Gebruik maken van T-Mobile/KPN HotSpots

hotspot_logo_t-mobile-300x211Als je een recent een iPhone 3G hebt gekocht zul je denken ik kan lekker overal en nergens internetten. Dat is natuurlijk helemaal waar. Maar wist je ook dat je gratis gebruik kunt maken van de hotspots van KPN en T-Mobile? Het zit namelijk zo, bij het iPhone abonnement zit ook het gebruik van hotspots in begrepen. Er zijn in Nederland zo’n 1.400 hotspots dus kan je bijna overal gratis op een hotspot. Vooral op de grotere stations zit er 1 en alle Mc Donaldsen in Nederland hebben er ook 1. Via deze website kan je de lokaties van alle hotspots vinden!

Hoe maak ik daar dan gebruik van?
Het enige wat je hier voor hoeft te doen is een gratis SMSje sturen met het woord HOTSPOT naar 9434. Je krijgt dan binnen enkele minuten een gebruikersnaam en wachtwoord toe gezonden waarmee je kunt inloggen op de hotspots. Als je een hotspot van KPN of T-Mobile tegen komt kan je daar op inloggen door via safari naar een willekeurige website te gaan. Dan word je automatisch naar de inlog pagina gestuurd. Hier log je in met je gegevens.

Ik wil een ander wachtwoord:
Je hebt in het smsje van T-Mobile een gebruikers naam 316xxxxxxxx@t-mobile.nl op de xxxxxxxx staat de rest van je nummer. Dit is voor iedereen het zelfde. Je wachtwoord is iets mindermakkelijk om te onthouden! Deze kan je daarom ook aanpassen. Je stuurt nogmaals een gratis SMS naar 9434 met de tekst PASSWORD aaaaaaa waar ‘aaaaaa’ je nieuwe wachtwoord is (het lijkt me duidelijk dat je hier dus zelf even een goed wachtwoord van maakt).

Zit er een limiet aan?
Nee is zit geen limiet aan hoelang je gebruik mag maken van de hotspots. Wel word na een kwatier als er geen gebruik van de verbinding word gemaakt de sessie verbroken en zal je opnieuw in moeten loggen. Maar dit is natuurlijk een kleine moeite!


Written by michel in: Howto |

No Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Aeros Theme | TheBuckmaker.com