Dec
21
2007

Tips & Tricks

Tips voor de iPhone:

Tip 1: Capslock

Je kan op je iPhone gebruik maken van een capslock functie. Deze is alleen standaard uitgeschakeld. Je kunt via de instellingen –> algemeen –> toetsenbord. Hier kan je de capslock functie aanzetten. Om gebruik te maken van capslock druk je 2 maal op de shift knop. Deze zal dan blauw kleuren.

capslock_002 capslock_001

Het is ook mogelijk om een hoofdletter te typen door vanaf de shift knop te sliden naar de gewenste letter. Dit scheelt weer een toetsen aanslag.

hoofdletter_sliden

Tip 2: Snel naar boven scrollen

Je kunt in de ingebouwde safari browser bijna elke website bekijken die je graag wilt. Soms zijn de pagina’s erg lang en duurt het lang om terug te flicken naar de adres balk. Je kunt dit heel makkelijk doen door op de tijd te drukken. Dan scrolt de pagina vanzelf naar boven. Dit vind ik zelf een van de meest makkelijke optie’s van de iPhone die ik heel laat pas wist!

scroll_page

Tip 3: Screenshot maken:

Wat veel mensen niet weten is dat je met je iPhone een screen shot kan maken! Dit is heel makkelijk te doen, je druk tegelijk op de aan en uit knop en op de ronde knop. Zoals aangegeven op het plaatje. Hierna flitst het scherm van de iPhone even en heb je een screenshot gemaakt. Deze word opgeslagen in je Cameraroll.

screenshot

Tip 4: Afbeeldingen opslaan

Om een afbeelding van het web op te slaan hoef je eigenlijk niet zoveel te doen. Maar toch weten veel mensen niet hoe dit moet. Door je vinger lang op een afbeelding te laten zal de iPhone je vragen wat je er mee wilt doen. Dit werkt ook in mail. Als je bijvoorbeeld een plaatje die je via e-mail is opgestuurd wilt bewaren.

plaatje_opslaan

Tip 5: Vreemde tekens

Wat veel mensen niet weten is dat je met je iPhone keyboard ook speciale tekens kan typen. Het Ë met puntjes word zo gemaakt door even iets langer op E te drukken en er verschijnt een klein menutjes met alle opties voor de  E. Het is hiermee ook mogelijk om in het tekens menu nog meet verschillende tekens te typen.

vreemde_tekens_001 vreemde_tekens_002

Wat ik ook veel hoor van mensen is het gebrek aan een .nl knopje in safari. Maar ook voor deze knop geld als je hem iets langer vast houd komen er meer opties. Zoals .nl, .net, .org, .edu.

vreemde_tekens_003

Tip 6: Uitzetten/Locken/Restten/Forceer stop.

Uitzetten:
Er zijn veel mensen die niet goed weten hoe hun iPhone uitgezet moet worden. Want alleen op de slaap knop drukken zet je iPhone niet uit. Je kunt je iPhone uit zetten door lang op de slaap knop te drukken. Hier na zie je in het scherm een slider met zet uit. Als je die slide dan gaat de telefoon echt uit.

Locken:
Dit doe je door de slaapknop van je iPhone in te drukken. Hierdoor gaat je iPhone niet uit maar alleen het scherm gaat uit.

uitzetten

Resetten:
Dit doe je door de slaap knop en de home knop tegelijk in te drukken voor tenminste 10 seconden. Je zult dan het uitzet scherm voorbij zien komen. Deze kan je negeren. Je iPhone zal resetten binnen enkele seconden.

resetten

Froceer stop:
Soms is het zo dat een programma er voor zorgt dat je hele iPhone vastloopt. Wat je dan kan doen is de home knop voor 6 seconden in houden. Als het goed is zal de applicatie dan stoppen. En je kunt je iPhone weer gebruiken.

forceer_stop

Tip 7: Sliden om te deleten

Om dingen te verwijderen kun je 2 dingen doen. In mail kan je op de wijzig knop drukken enzo de e-mails selecteren die je wilt verwijderen, en je kunt sliden om te verwijderen. Dit is natuurlijk erg handig als je alleen 1 mail wilt verwijderen. Voor meerdere is de knop wijzig een stukje makkelijker.

mail_001 verwijder_mail_002 verwijder_mail

Als je nog meer tips weet laat het me even weten!

Written by michel in: |

6 Comments »

 • Filja says:

  Als je dubbelklikt op de menuknop, dan zal een snelmenu ”muziek” komen. Ook als je bezig bent met een spelletje(met geluid) of met iets anders.Tevens als je muziek luistert en het scherm is uit, maar je wilt naar het volgende liedje, dan kun je ook dubbelklikken voor de snelmenu. De snel menu bevat alleen verder/terugknop, play/pauzeknop en de volume balk. ( je kan ook terug of verderspoelen door de verder/terugknop lang ingedrukt te houden)

 • Filja says:

  Bij de vorige comment hoort nog:
  als je muziek luistert en het scherm is uit, maar je wilt naar het volgende liedje(en je wilt niet telkens je wachtwoord intypen) dan kun je dubbelklikken voor de snel-muziek-menu

 • Silver says:

  ik wil een ipod kopen maar ik heb geen zin om voor elk nummer te moeten betalen kan ik ook zonder dat Itunes programma er ook muziek op zetten ???

 • Brent says:

  Nee je kan ze ook van een ander prog. downloaden en dan importeren in itunes

 • Siegenot says:

  Hey sehr schönen Blog hast du. Ich selber habe auch schon länger eine eigene Webseite erstellt, nähmlich eine Suchmaschine. gerade noch zu finden unter beta.jerome.de . Währe schön von dir wenn du mir sagst wie du sie findest bzw. was noch schlecht daran ist. Ein Design kommt erst im laufe der Woche noch dazu. Vielen Dank – 345zhf4

 • Isreal Felty says:

  Hey, nice blogg, i visit it every day..!! Maybe you also should get on my website. you can read everything about phones and things like that its very nice to read. Its about iPad, the new iPhone 4 and more phones. Also check the HTC section.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL


Leave a Reply

Powered by WordPress | Aeros Theme | TheBuckmaker.com